Aktualności

Kulinarne Perły

Dodano: 21/09/2014

W niedzielę 28 września podczas targów SMAKI REGIONÓW poznamy laureatów XIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Najlepsze tradycyjne, regionalne i lokalne produkty oraz dania otrzymają statuetkę „Perła 2O14”.


Zostaną również wręczone „Klucze do Polskiej Spiżarni” – prestiżowa nagroda dla osób, organizacji, instytucji zasłużonych w promocji produktów tradycyjnych. Organizatorem centralnym Konkursu, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. To za sprawą członków Izby zwiedzający w czasie targów „Smaki Regionów” będą mogli posmakować tego, co w polskim dziedzictwie kulinarnym jest najlepsze – produktów posiadających znaki unijne, znak „Jakość Tradycja” oraz nagrodę „Perły” z poprzednich edycji konkursu.
Źródło: MTP

Wstecz
FaceBook Pomorska Izba Rolnicza