Aktualności
II Pomorskie Forum Trzodziarskie
Dyrektor Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku
zaprasza do udziału w II POMORSKIM FORUM TRZODZIARSKIM
które odbędzie się 7 listopada 2014 r. w Łęgowie w Centrum Bankietowo-Konferencyjnym "POD LIPAMI" (Łęgowo, ul. Tczewska 57)
Głównym celem Forum będzie stworzenie platformy dyskusyjnej, gdzie zebrani mieli okazję podzielić się zdobytą wiedzą i doświadczeniem, wyrazić swoje opinie i poglądy na temat chowu i produkcji trzody chlewnej.
W PROGRAMIE:
ASF - możliwość ochrony stad oraz nowe rozwiązania w produkcji i ochronie zdrowia świń - Prof. Zygmunt Pejsak, Państwowy Instytut Weterynarii - Puławy
A ponadto
Aktualna i przewidywana sytuacja na rynku wieprzowiny ze szczególnym uwzględnieniem struktury handlu zagranicznego oraz zdobywania nowych rynków zbytu
Jak korzystać z wiedzy analityków rynków rolnych
Jak poprawić wyniki produkcyjne w chlewni
Maksymalne wykorzystanie potencjału genetycznego macior
Mieszanie szczepionek w nowoczesnej profilaktyce trzody chlewnej
Jak żywić lochy żeby mieć wyrównane prosięta i wysokie wagi odsadzeniowe
Nowoczesny projekt w odchowie prosiąt
Program zwalczania choroby Aujeszky w woj. pomorskim
Nowości techniczne w branży maszynowej
Szczegółowa program zostanie opublikowan w póżniejszym terminie
Do udziału w wydarzeniu zapraszamy:
• hodowców i producentów trzody chlewnej, osoby zainteresowane tematyką
Uczestnictwo w Forum jest odpłatne:
hodowcy i producenci trzody chlewnej
- 20 zł/os. - dokonując płatności do 03.11.2014 r.
- 40 zł/os. - dokonując płatności po 03.11.2014 r.
pozostali uczestnicy:
- 120 zł/os. - dokonując płatności do 03.11.2014 r.
- 180 zł/os. - dokonując płatności po 03.11.2014 r.
Szczegółowych informacji o wydarzeniu udzielają:
Beata Wójcik - tel. 58/ 326-39-06, e-mail: b.wojcik@podr.pl
Sylwia Ceglarska - tel. 58/ 326-39-11, e-mial: s.ceglarska@podr.pl
Marta Sztandarska - tel. 58/ 326-39-11, e-mail: m.sztandarska@podr.pl
Wszystkim uczestnikom zapewniamy udział w wykładach, materiały konferencyjne, serwis kawowy oraz wyżywienie.
Źródło: PODR