Wiadomości z Izby

Pomorski Piknik Drobiowy - edukacja i degustacja

Pomorski Piknik Drobiowy - edukacja i degustacja
Dodano: 02/10/2017

O tym, że warto spożywać mięso drobiowe i jak je można smacznie przyrządzić mogli się przekonać uczestnicy Pikniku Drobiowego zorganizowanego 9 września  na terenie Pomorskiego Centrum Rolno Spożywczego Renk w Gdańsku przez Pomorską Izbę Rolniczą.

Gospodarze pikniku nie mogą narzekać na frekwencję. 


Licznych gości odwiedzających właśnie w tym dniu odbywająca się wystawę ogrodniczą zwabiły do namiotu PIR intrygujące zapachy drobiowych potraw przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich . Organizatorzy dobrze zadbali o żołądki swoich gości . Każdy mógł nie tylko spróbować drobiowych łakoci, ale również poznać sposób ich przyrządzania oraz dowiedzieć się  dlaczego warto aby na naszych stołach często gościł drób. Dodatkową atrakcją pikniku były konkursy skierowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych na temat mięsa drobiowego. One również cieszyły się dużym zainteresowaniem.  

 

Głównym celem Pikniku, który został sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego była nie tylko promocja spożycia mięsa drobiowego, ale również wskazanie konsumentom jak ważne jest aby wybierać polskie produkty, których jakości nie musimy się wstydzić.

Wstecz
FaceBook Pomorska Izba Rolnicza